studio kosmetiky a vizážistiky, péče o tělo a zdravého životního stylu

Buďte krásné, buďte svoje. Každá jsme originál. Přeji Vám, ať je Vaše volba tou nejlepší.


Zdraví a veselá mysl jsou zdrojem krásy.





PURE TREATMENT – ošetření problematické pleti


Problematická pleť a akné netrápí jen dospívající. Problémy s pletí se jednou za čas objeví u každého z nás, a to bez ohledu na věk i pohlaví. Problematická pleť je důsledkem zvýšené produkce kožního mazu, což se projevuje navenek mastným leskem pleti, komedony a nejrůznějšími „ pupínky „.

Někdy za tento stav mohou hormonální změny, jindy špatné životní prostředí a mnohdy nesprávné stravování a s tím související zažívací problémy, nezdravý způsob života, nedostatek pohybu či zvýšené emocionální napětí - nadměrný stres. V každém případě si problematická pleť vyžaduje speciální péči a ve studiu SE.N poradím, jak na ni.


- ošetření ( 1,5 hod ) zahrnuje povrchové čištění pleti, rich vitalizing mask - napářku, enzymatický peeling, pure fluid, masku, závěrečné ošetření pleti.

Cena:................................ od 550 Kč ( bez masáže )

Hloubkové čištění ................od 80 Kč

Cena hloubkového čištění se stanoví dle stavu pleti, je individuální.




3 kroky správné péče




1. Čištění pleti

Každý večer je nutné věnovat čas odlíčení. Ale i když se nelíčíte, nezapomeňte na dokonalé čištění pleti, a to nejlépe 2x denně. Používejte pleťový hydrofilní olej společně s pleťovou vodou. Jednou za čas můžete aplikovat jemný peeling, který odstraní odumřelé kožní buňky, které ucpávají póry. Ideální je enzymatický peeling, při kterém dochází k intenzívnímu biologickému čištění, aniž by se narušily hlubší lipidové vrstvy pokožky.

2. Tonizace

Dalším krokem péče je dočištění a tonizace, které pleť projasní, osvěží a zároveň uvolňuje ucpané póry a připraví pro aplikaci pleťového krému. Vhodným přípravkem je pleťová voda či tonikum, vždy bez alkoholu. Tonikum obsahuje protizánětlivé a zklidňující komponenty, které stahují póry, zpevňují pleť a napomáhají obnovení regeneračního procesu.

3. Závěrečné ošetření

Po vyčištění pleti je důležité ošetřit pleť lehkým hydratačním krémem určeným speciálně pro aknózní pleť, který poskytuje potřebnou hydrataci a reguluje přebytečné množství kožního mazu.

K salónní péči patří navíc :

4. Masáž – pouze při lehké formě akné

Masážní krém obsahuje látky posilující obranyschopnost pleti a zvyšují schopnost vlastního hojení, snižují podrážděnost pokožky a chrání před dehydratací.

5. Aktivní koncentrát

Pravidelným používáním aktivního koncentrátu spolu s krémy a maskou se efekt viditelně zvyšuje a to dlouhodobě.

6. Pleťová maska

Použití masky má intenzivní a hloubkový účinek. Obsažené výtažky absorbují přebytečné zbytky mazu, odstraňují záněty, udržují vlhkost v pokožce, stahují póry a zanechávají pokožku jemnou a hebkou.


Jak vzniká akné

Vznik akné vždy souvisí se zvýšenou produkcí kožního mazu a s poruchou rohovění, které se podílí na ucpání mazových žláz. Na vzniku akné se ale podílí také bakteriální osídlení kůže. Zásadní vliv mají také genetická dispozice – typ pleti (převážně smíšený a mastný typ), tvar a velikost mazových žláz, ale i další faktory – stres, zažívací potíže, obezita. Akné může být vyvolána i některými léky, chemickými látkami, ovlivňují ji klimatické vlivy.

Přestože nejrůznější pupínky a komedony (černé tečky) trápí nejvíce dospívající, tyto nedokonalosti pleti nejsou výjimečné ani u žen starších 30 let (objevují se u celých tří pětin z nich).

V dospělosti se většinou akné projevuje zánětlivými pupínky s hnisavou čepičkou (papulopustule), které se objevují v oblasti dolní čelisti a krku a při vlasové hranici. Mohou se však tvořit i bílé a černé komedony s minimálními zánětlivými projevy. Za akné v dospělosti pak mohou nejen hormonální změny a znečištěné prostředí, ale také nadměrný stres, kouření či nejrůznější onemocnění jako jsou například cysty na vaječnících či další onemocnění spojená s hormonální nerovnováhou.

Správný výběr kosmetiky je základ

Nejdůležitější věcí při řešení problémů s aknózní pletí je správná péče o pleť a výběr vhodné kosmetiky k jejímu ošetřování.

Polovina všech problémů s pletí bývá ovlivňována i nesprávnou péčí a čištěním. Součástí každodenní péče by mělo být používání speciální kosmetiky pro problematickou pleť, která pomáhá stabilizovat činnost mazových žláz, odstraňuje rohovou vrstvu na povrchu pokožky, uvolňuje ústí mazových žláz a působí protizánětlivě a dezinfekčně.

Pokud se jedná o mírnější formy akné, postačí pravidelná kosmetická péče, u těžších forem je vhodná konzultace s lékařem, který doporučí vhodnou celkovou terapii včetně léků a speciálních ošetření.

U problematické pleti je velmi důležité správné čištění pleti.


Mýty v péči o problematickou pleť

1. Aknózní pleť je nečistá - Tento mýtus nejspíš vyvolaly černé tečky – komedony. Jejich černou barvu však nezpůsobuje špína, ale kožní maz, který při styku se vzduchem tmavne. Aknózní pleť je tedy stejně čistá jako kterákoli jiná, pouze má své problémy. Častějším mytím pleti se problémy neodstraní, spíše naopak.

2. Hnisavé pupínky je třeba hned vymačkat - Na to pozor! Hnisavé čepičky pupínků vymačkávejte jen tehdy, pokud zajistíte odtok ven z kůže - například napíchnutí pupínku jehličkou - a máte ‐ li možnost jej vyčistit a ranku vydezinfikovat. Ideální je používat při tom sterilní jehličku z lékárny.

3. Při akné nejsou vhodné pleťové masky - naopak, takové ošetření pleti prospívá. Důležité je zvolit vhodnou pleťovou masku a dodržovat návod na použití. Masku po aplikaci jemně smývejte vlažnou vodou, zaschlá místa nedrbejte, počkejte, až se sama uvolní. Pak pleť ošetřete lehkým krémem.